За автора говорят стиховете!
 
Владо Любенов е роден на 21 август 1961г. в София. Завършил е Софийския университет "Климент Охридски", специалност "право". От 8.8.88г. работи като адвокат. Член е на Съюза на българските писатели от 1995г.


библиография
Владо Любенов е автор на:

стихосбирки
"Аз, неспособният", 1991г., изд. "Сюр"
"Видения", 1993г., изд. "Български писател"
"Селски нощи", 1995г., изд. "Фонд ДГ", с конкурс на Националния център за книгата
"Брачни сонети", 2002г.,изд. "Ръжана-Ю"
"Приемане на безнадеждното", 2005г., изд. "Ръжана-Ю"
"Адвокати и пеперуди", 2007г.,изд. "Български писател"
"Неравноделни тактове", 2012, изд. "Ръжана-Ю"

книга с преводи, стихове на руската поетеса Инна Кабыш
"Инна Кабиш", поезия", 2009г. изд. "Ръжана-Ю"
(книгата съдържа стихове, преведени от Татяня Дончева, Владо Любенов и Димитър Христов)

книга с разкази
"Рокля за двама", (в литературен тандем с Габи Генчева), 2010, изд. "Ръжана-Ю"
Готова е и новата му книга с разкази

роман
"Емигрантът",2012, изд. "Жанет 45"
"Адвокатът на лудите",
2016, изд. "Жанет 45"

избрано лирика
"Глад за грях", (любовна лирика и други стихотворения, избрано), 2013, изд."АртГраф"
изданието е спечелило конкурс на Министерство на културата.

пиеси
"Мъжът и Мракът", 2005, пиеса в стихове
"Да ти откраднат стъпалата", 2012, малка комедия

документален филм
"Йордан Кръчмаров - един забравен поет", 2003г.,
излъчван по телевизиите "7 дни " и "Канал 2000"


критика за Владо Любенов
рецензии за книгите
 
 



разпространение на книги от хартия

за контакти: vladolubenov@abv.bg
лична страница на: www.vladolubenov.com